Minusta

Kuka olen

Olen Kurikkalainen, Luovankylässä asuva Kalevalainen jäsenkorjaaja. Harrastin vuosia judoa ja tuolloin itse kävin hoidattamassa itseäni Kalevalaisella jäsenkorjaajalla, koska muista hoidoista en saanut toivomaani hoitovastetta.

Olen työskennellyt suurimman osan työurastani kehitysvammapalveluissa, kokeillen välillä muitakin ammatteja. Iän karttuessa olen alkanut kuuntelemaan itseäni enemmän ja miettinyt, mitä minä oikeasti haluaisin tehdä? Eräänä päivänä eteeni sattui Kansanlääkintäseuran mainos Kalevalaisesta jäsenkorjaus koulutuksesta. Mietin vain hetken ja klikkasin hakemuksen sisään, sillä se tuntui heti omalta jutulta.

Olen aina ollut kiinnostunut ihmisen kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista ja hoitaessani ihmistä kuuntelenkin hänen tarinaansa, koska kuulluksi tulemisella ja hyvällä hoidon lopputuloksella on yhteys.

Opiskelujen edetessä, ymmärsin syvällisemmin, miten hyvinvointi on jokaiselle yksilöllinen kokemus. Hyvinvointi mielestäni rakentuu fyysisestä-, psyykkisestä-, ja sosiaalisesta hyvinvoinnista. Hyvinvoinnin eri osasten välillä on oltava tasapaino, jotta kokisi voivansa kokonaisvaltaisesti hyvin. Joskus tietty osa-alue alkaa viedä liikaa huomiota esim, fyysinen kipu ja se alkaa pitkässä juoksussa nakertaa ihmisen kokonaisvaltaista hyvinvointia. Tällöin on vaarana, että muut hyvinvoinnin osatekijät alkavat pettää.

Kalevalainen jäsenkorjauskoulutus on kolmevuotinen koulutus. Kansanlääkinäseura ry:n sivuilta löytyy koulutuksen läpikäyneet ja näyttötutkinnon suorittaneet henkilöt.(https://kansanlaakintaseura.fi/osaajat)

Keväällä 2022 innostuin myös LPG-hoidoista ja käytyäni siihen koulutuksen, otinkin ne mukaan palveluihin.

Olemme yhdistäneet voimamme tyttäreni kanssa ja löydätkin Tukeva Terveyden kanssa saman katon alta Kauneushuone Vanian palvelut. Kauneushuone Vaniaan pääset tutustumaan tästä: https://www.kauneushuonevania.fi/

Lämpimästi tervetuloa!

Terveisin,

Sari Tukeva